Acte de clausura del 2015  Ramon Margalef Summer Colloquium

El plaer d’estudiar i explicar les meravelles de la natura

Fomentant la multidisciplinaritat”

Fomentant la comunicació científica”

Tenim el plaer de convidar-vos a l’acte de clausura del “2015 Ramon Margalef Summer Colloquium”. Divendres 10 de juliol de 2015, a les 16:00 h, a la sala d’actes de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), Passeig Marítim de la Barceloneta 37-49. Les presentacions es faran en anglès.

En la cloenda d’aquest col·loqui volem mostrar un tast del caràcter multidisciplinari del seu llegat, així com obrir-lo al públic general.

El curs d’enguany, titulat “Patrons d’organització i processos en sistemes de Frontera” ha comptat amb més de 25 participants –tant joves investigadors com conferenciats reconeguts a nivell internacional-  El tema del curs s’ha tractat des de diferents punts de vista, tant teòrics com aplicats, de la mà d’especialistes en ecologia marina i oceanografia física. Les discussions generals han posat en evidència la importancia de combinar diferents disciplines per entendre els sistemes de frontera i els posibles escenaris de futur.

El Professor Margalef transmetia l’amor per la natura i convidava els més joves a conèixer-la i estimar-la. En aquest curs també volem fomentar entre els joves investigadors la passió per comunicar. Per això, educadors i periodistes esteu especialment convidats a la jornada de clausura del col·loqui, on seran els mateixos estudiants qui resumiran i extrauran les conclusions més rellevants del curs i les oferiran al públic assistent. Ens parlaran de differents sistemes de frontera i de la importància d’aquests en el funcionament global del planeta. Esperem que aquesta temàtica, de gran actualitat i sovint present als mitjans de comunicació, motivin una sessió de discussió entre tots els assistents.

El curs ha estat impulsat i dissenyat per l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) amb el suport de l’Associació Catalana d’Oceanògrafes i Oceanògrafs (ACOIO). Enguany hem comptat també amb el suport de la Generalitat de Catalunya i del CEIMAR (Campus de Excel·lència Internacional del Mar)

Per a més informació es pot consultar la web del Colloquia: http://www.acoio.org/margalef-summer-colloquia/

Programa:

16:00-16:10  Benvinguda

16:10-17:20  Presentacions dels estudiants

–       Ecosistemes marins de frontera

–       Variabilitat espacial i temporal en ecosistemes de frontera

–       Processos en fronteres associats a diferents escales

–       Interaccions biogeoquímiques als ecosistemes de frontera

17:20-17:40 Discussió general (esperem la vostre participació !)

Leave a Reply